Friday, 21 November 2008

WELCOME ON BOARD - OR RATHER NOT?

WELCOME ON BOARD !

The Joys of Airline Travel - published in Second Sight Trend magazine.(www.secondsight.nl)
Sorry - only in Dutch

Verdoemenis in het Inferno van Dante? Een zondagse wandeling in het bos – met pannenkoek! – vergeleken met het lot van een hedendaagse reiziger.

We gaan er even vanuit dat we niet bij de 5% “sorry overboekt” horen die met een McDonaldsbon het riet in worden gestuurd, noch dat onze vlucht wegens omstandigheden (niet vol) wordt gecancelled.

We hebben dan na de dame van de marechaussee nog precies een uur en achtendertig minuten om bij de gate te komen – en die hebben we nodig ook, want het is naar C99 nog 8 kilometer lopen. Snelwandelend geven we nog even 9 euro uit aan een flesje water.

Die wordt even later gelijk weer in de kliko-bak gegooid want water is natuurlijk streng verboden aan boord (?). En dan begint het: schoenen uit, riem af, horloge af, zakken leeg, kolbert uit, laptop uit de tas halen, door de scanner. Vervolgens natuurlijk tas open, toilettas open : STOKSLAGEN! Deze terrorist had bijna een halfvolle sanex-deo meegesmokkeld!!! Maar gelukkig; we krijgen voor deze ene keer geen straf en mogen een uur of wat op het gevangenismeubilair in de ‘lounge’ plaatsnemen.

En dan het voorlopige hoogtepunt - een uitvinding nog zinlozer dan de ‘file op zondag’: het PRE-BOARDEN! We ergeren ons ongeveer 40 minutenlang dood in een rij lelijke mensen (elk met een enorme rolkoffer EN een beautycase EN een handtas EN nog een boodschappentas… waarom moest ik mijn zogenaamd KLM-proof weekendtas inchecken?) om vervolgens aan de andere kant van de parelkettingtrut wederom op een ijzeren bankje te gaan zitten wachten.

Hosanna – we mogen het toestel in. Eindelijk, mijn plekje; lekker de achterste rij naast de WC natuurlijk, knus naast een naar nicotine stinkend Brabants stel met huilende baby (tja...poepluier!). Als de derde Airhead haar kar vol onverkoopbare taxfreetroep tegen mijn knieschijven ramt, zie ik het licht:

Ik begin mijn eigen airline. Het kost net ietsje meer, want er mogen alleen mooie, beleefde, lekker ruikende mensen mee. We vertrekken altijd vanaf gate B1, naast de douane. Ben je ajb 30minuutjes voor vertrek op Schiphol? Pak bij binnenkomst gelijk je eigen flesje tomatensap en zakje nootjes – het personeel doet namelijk uitsluitend nuttige dingen, zoals het besturen van het vliegtuig. Uit de speaker komt niets anders dan goeie jazz want we weten allemaal al hoe een stoelriem werkt, we hebben niks met Flyteam en Partners te maken en we zijn te intelligent om te foppen dat er bij een landing op water nog iets nuttigs met een drijfvest gaat gebeuren. Je mag gewoon bellen, mits rustig – alleen irritante ringtones zijn verboden.
Wie vliegt er mee?

2 comments:

Ianus said...

Ik kan het niet laten om hier toch op te reageren met dit filmpje van komiek Louis CK"We live in an amazing amazing world and it's wasted on the crappiest generation of spoiled idiots." Dus... Wil je nog zeggen dat je daarna wel hebt gevlogen in de lucht?

J a m e s said...

goed punt. Life IS pretty amazing right now. Vliegen in de lucht: onvoorstelbaar. Maar wat zou het met een paar kleine veranderingen toch NOG mooier kunnen worden.